24 Ekim 2013 Perşembe

33. ay

kuzey 33. ayında... büyümüş de küçülmüş rollerinde.düzzgün cümleler, beyefendi tavırlar, kendi kıyafet seçimleri ve asla vazgeçimezleri oluyor zaman zaman.. çişini söylüyor ama kakayı vermek bile istemiyor.bazen ismimizle bazen anne baba bazem annecim babacım bakmışsın ki hayatııım oluvermişiz..



kreş öğretmeni ayşine göre zıt kavramlar çok iyi...büyük küçük, çok az, aşağı yukarı..vs
doğduğundan beri annesi olarak benim keşfettiğim o düzenli aldığını bırakırsa aldığı yere bırakma ile başlayan haleti ruhuyesi çamaşırlarını aktlama ve kaldırmaya dönüşmüş ve öyle devam etmekte.. oyuncaklar sıralanır ve bazen hatta yatağını toplar..

ben anneyim ve benim nazarım değerse Allah oğlumu tüm nazarlardan esirgesin.

yemeğini okulda kendi evde de biri - çoğunlukla baba veya vijdan tercih sebebidir..- yedirir. özbakım becerileri hala yüksek kendi giyinir çıkarır, ayakkabı çorap rahatlıkla giyer. tek eksik konuşamamaktı. şimödi ağzımız açık hayranlıkla onu izliyoruz ve gülüşüyoruz. Allaahhım sen nelere kadirsin!!!

kardeşini daha çok benimsemiş onsuz olamaz oldu. geçen ay o uyusa da onu özellikle uyandırmak zorunda hisseder gibiydi bu ay ise oğlum yavaş melis uyuyor uyarılarını kulak ardı etmiyor. bizi tehdit edercesine kapısına kadar gidiyor ve onu kucağımızda geri getirebiliyoruz. bu önceden o kapıya varılmışsa içeri girmek demekti halbuki..

melisle oyuncaklarını paylaşmıyor.bazen mudahele edip bir tane melise vermesini söylüyoruz ve dinliyor ama bu çoğu zaman iki bebek çığlığı şeklinde yansıyor evrene..

okula hala severek gidiyor. okulda neler yaptığını anlatıyor (aamuurrr oynadıııkkkkk...)
hala her sabah vijdan geldiğinde yamyam dansını yapıyor. :D
ardından bijanannneeee mama verir miisin demeyi de hiç ihmal etmiyor.
akşam eve geldiğinde bijannnannee çorba?

Vijdanın eşi Orhan abi Kuzeyi çok seviyyor ona sürekli bişeyler alıyor oyuncak cips ..sürekli onunla gezmek istiyor bazen kreşten alıyor onu. aralarında güzel bir dostluk var orhan abi diyor üstelik kuzu ona.çok komikler

ananeye iyiananae diyor.dedesine alattin dede..melis'e  de belisssaa(Annesinden kaptı)
tuğçe, ifatcan, haala, döniş,(enişte) ve iğer isimleri sayabiliyor. henüz teyze dayı azim dede vs görüşümüz az olduğundan tam olmadı..

Dedesinin hastalığının da farkında bebeğim. babası onu benimle evde bırakıp deddyi dr a götürcem dediğinde başka zaman yaptığı gibi ısrar etmiyor.

of Kuzeyy büyüdün mü..

Allah ömrünüzü uzun bahtınızı açık etsin bebeklerim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder