18 Nisan 2011 Pazartesi

Kuzey'le 3. ay

Oğlum, canım oğlum, her geçen gn büyüyor. bebişikliğinden birşeyler kaybetmeden olgunlaşıyor çok ilginç!
Bu ay onunla çok eğlendik. Çünkü daha çok gezmelere çıktık. daha çok muhabbet ettik. Daha büyük giysiler giydik 62 lere geçtik. dün 56 lar elimde ne kadar küçükler diye bakarken birden annemler burdayken bunlar büyük yakası açılır diye giydirmediğimi hatırladım:)
Saçımız hala konaklarla dolu. ee saçlar uzun tarasak ta yarısı saçta kalıyor:) bir de taratsa..Dün ben emzirirken babası taradı eh beyefendi biraz huzursuz emdi ama memeyi bırakmayı da göze alamadı.
kaka yapma olayımız düzenli olmasa da sıkıntı yaratacak boyutta değil. hala cıvık sarımtrak bir kaka yapıyoruz.Yediğim içtiğim kayısı hoşafının haddi hesabı yoktu. Bir haftadır aklıma bile gelmiyor. Yeter artık bence de. Buna rağmen dün ben eve yokken babasına bezi full doldurmuş ehheh..Hemen arayıp haber verdi babası beraber mutlu olduk:)
ay basında olduğu aşılardan eser kalmadı. Ancak verem asısı için kabuk bağlayacak demişlerdi. Henüz bir kabuklanma olmadı. bekliyoruz. bir dahaki ay bir dr kontrolü ayarlamayı düşünüyorum, henüz babası ile konuşmadık durumu. Her ay aşı muhabbetine sağlık ocağına gittiğimizden beri doktor kontrolü yaptırmadık 2 aydır.
bu ay bebişiğimiz yumruklarını kemiriyor.o kadar tatlı ki. Yumruk ağzında sapır supur sesler ve tabi salyadan ıslanan kollar var.
Bazen çok emiyor bazen oldukça az.Çoğu zaman kuusuyor.
aslında bua yın önemli olayı kollarından tutmaya görün kendini havaya çekiyor. Onun bu gayretine kulak asmazsanız kıyamet kopuyor. onunla birlikte siz de çekerseniz ayağa kalkıyor. evet bırakın oturmayı ayağa kalkıyor. Geçen ay sadece oturuyor sallanan başı ile etrafa bakınıyordu. bu ay ayağa kalkıyoruz. yattığımız yerden başımızı  ya da popomuzu kaldırıyoruz. bir de babası geçen ayağa kalktığında adım atmaya çalıştığını söyledi. Tesadüf belki ama ayaklarını hareket ettirmek istediği bir gerçek:)
Kucağımızda oturur pozisyonda duruveriyor, çok sıkıcı olsa da bu onun için bazen huzurla oturuyor. GEnelde kucağımıza alıp omzumuzun üzerinden ayakta olmamızı sağlayacak sekilde bir kaos yaratıp sonra başarılı olup kendini en azından evin içinde gezdiriyor beyefendi.
Gülüyor oğlum. Sesli gülmeye de yavaş yavaş başladı. geçen gün çığlık atarak kzıdı:)
tabi tüm bunların yanında gözleri ile takip etmesi, yattığı yerden heyecanlı hareketlere girmesi, ağlama rolü yapması, uykusunda ağlayıp-gülmesi,  geçen aydan başlayan tepkileri olarak bu ayda faal şekilde devam etmekte.
bu ay geçen aya nazaran uykumuz düzene girdi. bazı istisnalar dışında gece 10 saat uyuyor.Haftasonları abamızın da etkisiyle daha çok nazlanıyoruz:) ama haftanın 5 günü sabah 7-9 arası uyanıp ihtiyaçlarımız giderildikten sonra toplam en fazla 1buçuk saat uyanık kalıp günün ilk gündüz uykusuna dalıyor. Anakucağında anneannesinin ördüğü o yumuşak mavi battanıyesine kafasını gömüp kendi kendine yumyum sesleri çıkarark uyuyor. Her uyanmasının ardından 1-2 saat uyanık kalıp annesine kendini gezdirmesinin akabininde 30-40-50 dk uykularla günü akşam ediyoruz. böylece sadece tüm gün kendisi ile ilgileniyor o uyurken bazen bloga bazen mutfağa bazen elimde toz bezi ile toz almaya yelteniyorum. bazen çok musade ediyor bazen hiçbirini yapma fırsatı vermiyor oğlum. Olsun her zaman öncelik kendisinindir bu anne-babası için değişmez.
Umarım değişmez bir uyku düzeni ile yaşını görürüz:)Haftasonlar babası henüz saatleri takip edemediğinden ya gereksiz yere uyutuyor ya da uykusu gelmiş olduğu halde farkedemeyip "uyumasın çok uyuyor" diyor ama artık o da kuzeyle birlikte zamanı programlamayı öğrendi. Bunu bana ettiği sitemlerle, küçük atışmalarımızla da olsa uyguluyor. Baze oğlum uykuya dalmakta sıkıntı çekiyor, uykusu geldiğini bariz anlayabiliyoruz ama ne kendi kendine ne de sallayarak uyutamadığımız anlar olabiliyor. Azcık kucakta ev turu yapıp ayakta sallama kombinasyonu ile o krizi de asıyoruz. uykusundan hala nadirde olsa çığlık atarak uyandığı oluyor. 2 saatte bir emiyor. önceden uzuun uzun emerdi. şimdi 5 dk da brakıyor. bu dönem daha da düzensiz bu durum. saatte bir emdiği de oluyor 3-4 saat emmediği de..10 dk emdiği de 3 dk emdiği de... doktorlar 6 ay sadece anne sütü diyor ama ben çalışmaya başlayacağım ve benim kurmadığım bir düzende ek gıdaya geçmesini istemiyorum. onun kontrolüm dışı programım dışı takviye almasını istemiyorum bu yüzden 4. ay sonunda sebze suları ile ek gıda geçiş aşamasına baslamayı planlıyorum.6. ay sonunda pürelere geçebiliriz böylece.

anne olarak yoğun günlere baslıyorum. onunla gezmek çok güzel ama mesakkatli. hele de hoşnutsuzluğu gideremezsek çığlık çığlığa ağlıyor. ve bazen hala ıngaa diye ağlayabiliyor. dün kapıdan çıkarken babasının kucağında sırf içinde bulunduğu tulumdan bunaldığı için ağladı durdu. en sonunda öyle bir sekilde ağladı ki babası hemen kucağıma verdi . Normalde vermez ve ba çıkardı ama oğlum annnn -nnnneee diye bağırdı. tesadüftü ama babası bile şok oldu ehhee.. kucağıma gelince de sustu ," benden 1-0 öndesin" dedi baba kişi.

Arabada hemen susup-uydu zaten. Bari o şekilde huzursuzluğu geçiyor.

dün anneanne dayı-dede ve durdane teyzesi ile msn de görüştük. onlara bol bol gülücük attık. babanneye de resim mms ledik hemen aradı benim oğlum büyümüş yaa diyerek. Çok özleniyor evet. uzakta olan sevdiklerimiz için video hazırladık ama çok uzun çekmişizzz gönderemedik belki buradan izleyebilirlerdi fakat video yükle uygulaması burada da pasif hala.. en yakın zamanda düzelir işallah.
02.04.11


11.04.11


15.04.11





16.04.11

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder